«Γνωρίζοντας τα φυτά και τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας» , Μια μοναδική ευκαιρία για εκπαίδευση στη βιοδυναμική γεωργία (στην Ελλάδα).

   Η πρώτη συνάντηση βιολογικών ελαιοκαλλιεργητών της Μεσογείου πραγματοποιήθηκε 24-27.11.2022 στην Ελλάδα. Στο τετραήμερο γεγονός, το οποίο έλαβε χώρα σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, συμμετείχαν άτομα από την Μεσόγειο που ασχολούνται είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά με την βιολογική παραγωγή της ελιάς. Η συνάντηση διοργανώθηκε και συντονίστηκε από το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ. 

   Για τον σκοπό της δημιουργίας του Organic Olive Growers Forum και για την ανάγκη επίτευξης της βιωσιμότητας και της συνέχειας της βιολογικής παραγωγής, μίλησε ο πρόεδρος της IFOAM-AgriBioMediterraneo, Drazen Lusic, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα. 

   Ευχαριστούμε πολύ την εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα για την φιλοξενία του κειμένου και τον κο Γιάννη Σάρρο για την επιμέλειά του και τη συνεργασία.

Ευρωβουλή: Ψήφισμα - θρίλερ με... ευτυχές τέλος για το νόμο αποκατάστασης της φύσης

Την Παρασκευή 07.10.2022 δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Agro.Tec άρθρο σχετικά με τις προκλήσεις στη βιολογική μελισσοκομία. Το άρθρο έγραψε η κα Λασιθιωτάκη Λίνα, Γεωπόνος, MSc και συντονίστρια του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ. 
Ευχαριστούμε πολύ το περιοδικό Agro.Tec για την συνεργασία, την επιμέλεια και την δημοσίευση του κειμένου.

Το  Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ στην Κροατία

Το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ συμμετείχε στην 29η έκθεση Agrotica που πραγματοποιήθηκε 20-23/10/2022. Συναντήσαμε νέους ενδιαφερόμενους και συζητήσαμε για τις δράσεις μας και για τις προοπτικές συνεργασίας και εξέλιξης. Υπήρξε μεγάλη προσέλευση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό και ενημερώσαμε για την εξέλιξη και την προώθηση της οικολογικής γεωργίας στη χώρα μας.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη σας!

 Η οικογένεια της ΔΗΩ και το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας -ΔΗΩ, εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του, καθώς και στην οικογένεια της ICEA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREEN FESTIVAL ΑΜΑΡΙΟΥ 2022

Μπορεί οι δυσμενείς συνθήκες των τελευταίων δύο χρόνων να έχουν αποτελέσει τροχοπέδη για την αντάμωσή μας και την ένωσή μας, όμως το 7ο ''πράσινο'' φεστιβάλ του Αμαρίου είναι εδώ και σας προσκαλεί όλες και όλους να γίνετε μέρος της μεγάλης αυτής γιορτής που διοργανώνεται κάθε χρόνο και να απολαύσετε την ομορφιά του Αμαρίου και την ευγενική φιλοξενία των κατοίκων της!