Το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ συμμετείχε στην 30η έκθεση Agrotica που πραγματοποιήθηκε 1-4/02/2024 στη Θεσσαλονίκη. Η τετραήμερη εκδήλωση αποτελεί κομβικό σημείο συνάντησης και δικτύωσης για τον γεωργικό κλάδο και για την αγροτική οικονομία της χώρας.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREEN FESTIVAL ΑΜΑΡΙΟΥ 2022

Μπορεί οι δυσμενείς συνθήκες των τελευταίων δύο χρόνων να έχουν αποτελέσει τροχοπέδη για την αντάμωσή μας και την ένωσή μας, όμως το 7ο ''πράσινο'' φεστιβάλ του Αμαρίου είναι εδώ και σας προσκαλεί όλες και όλους να γίνετε μέρος της μεγάλης αυτής γιορτής που διοργανώνεται κάθε χρόνο και να απολαύσετε την ομορφιά του Αμαρίου και την ευγενική φιλοξενία των κατοίκων της!

 

 Η τεχνική της Κομποστοποίησης και η προστιθέμενη αξία στη γονιμότητα του εδάφους

 Η πρώτη συνάντηση βιολογικών ελαιοκαλλιεργητών της Μεσογείου πραγματοποιήθηκε 24-27.11.2022 στην Ελλάδα. Στο τετραήμερο γεγονός, το οποίο έλαβε χώρα σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, συμμετείχαν άτομα από την Μεσόγειο που ασχολούνται είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά με την βιολογική παραγωγή της ελιάς. Η συνάντηση διοργανώθηκε και συντονίστηκε από το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ. 

   Για τον σκοπό της δημιουργίας του Organic Olive Growers Forum και για την ανάγκη επίτευξης της βιωσιμότητας και της συνέχειας της βιολογικής παραγωγής, μίλησε ο πρόεδρος της IFOAM-AgriBioMediterraneo, Drazen Lusic, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα. 

   Ευχαριστούμε πολύ την εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα για την φιλοξενία του κειμένου και τον κο Γιάννη Σάρρο για την επιμέλειά του και τη συνεργασία.

Ο Δήμος και το Γεωπάρκο της Σητείας σας προσκαλούν στην ημερίδα  για την Βιοδυναμική Γεωργία
 «Η σχέση αστρονομίας με τις αγροτικές καλλιέργειες»

Η ημερίδα πραγματοποιείτε στα πλαίσια του έργου:
ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ & ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ – GEOSTARS


Στις 6-10 Σεπτεμβρίου 2021, περισσότεροι από 2.500 ενδιαφερόμενοι για την βιολογική γεωργία, αγρότες, ερευνητές αλλά και πολιτικοί θα ασχοληθούν με θέματα σχετικά με την βιωσιμότητα, τον κοινωνική διάσταση της βιώσιμης γεωργίας, την υγεία και την επισιτιστική ασφάλεια. 

Το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ συμμετείχε στην 29η έκθεση Agrotica που πραγματοποιήθηκε 20-23/10/2022. Συναντήσαμε νέους ενδιαφερόμενους και συζητήσαμε για τις δράσεις μας και για τις προοπτικές συνεργασίας και εξέλιξης. Υπήρξε μεγάλη προσέλευση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και ενημερώσαμε για την εξέλικη και την προώθηση της οικολογικής γεωργίας στη χώρα μας.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη σας!

Κομπόστ από οικιακά απορρίμματα: Παραγωγή και Έλεγχος μονάδων

Διήμερη εκπαίδευση στελεχών του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Βιοδυναμική Έρευνα θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά, από 30 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2021 και διοργανώνεται από το τμήμα Γεωργίας του Goetheanum στο Dornach της Ελβετίας.

The event is organized by IFOAM AgriBioMediterraneo, coordinated by the Institute for Ecological Agriculture DIO and supported by DIO

Σελίδα 1 από 2