Την Πέμπτη 8/12/2022 στελέχη της χαρτοβιομηχανίας Endless & τα μέλη του ΔΣ του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ επισκέφθηκαν πυρόπληκτα χωριά της Β. Εύβοιας στα πλαίσια της επιτυχημένης συνεργασίας και της δράσης Beegin για τη διάσωση της μελισσοκομίας στη Β. Εύβοια.

Τα τελευταία χρόνια η ενημέρωση σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που πλήττουν τον πλανήτη μας, γίνεται όλο και πιο στοχευμένη και πια, ο καθένας από εμάς έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε αναζήτηση μπορεί να κάνει σχετικά με αυτά. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ρύπανση της ατμόσφαιρας και των υδάτων, είναι τα πιο γνωστά  περιβαλλοντικά ζητήματα. Τί γίνεται όμως με την ερημοποίηση και την ξηρασία της γης;

Δράση Beegin: Η Endless EC & το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας στηρίζουν τους μελισσοκόμους της Β. Εύβοιας


Πως μπορεί η Αγροοικολογία να επηρεάσει στην πράξη την περιβαλλοντική βιωσιμότητα;

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η οποία έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ. Ο σκοπός της δεν περιορίζεται απλά στο να ενημερωθούμε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα να αναλογιστούμε τη θέση μας στον πλανήτη και να επανεξετάσουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και τον αντίκτυπο που αυτές έχουν στο περιβάλλον. 

Στιγμιότυπα από το πρόσφατο ταξίδι του Προέδρου του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας  ΔΗΩ κ. Δημήτριου Δημητριάδη και του Συμβούλου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του Ινστιτούτου Τάκη Αθανασόπουλου, στην Κρήτη.

Η εκπαίδευση στην εταιρία W.A.T.T. A.E., έλαβε μέρος στο πλάισιο του έργου «Eco Fert» - «Επιθεώρηση, αξιολόγηση και πιστοποίηση εισροών (λιπάσματα, εδαφοβελτιωτικά και φυτοπροστατευτικά προϊόντα) κατάλληλα για βιολογική γεωργία».  Το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ και ο ΟΕΠ ΔΗΩ συμμετέχουν στη διαδικασία έκδοσης Βεβαιώσεων Καταλληλότητας για τα εν λόγω προϊόντα.

Συνέντευξη του κ. Δημήτρη Δημητριάδη προέδρου του Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ και Γενικού διευθυντή ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων) για την βιολογική γεωργία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τις δράσεις μας και την έναρξη των σεμιναρίων! Ευχαριστούμε HOLISTIC LIFE !!!

«Εάν οι μέλισσες εξαφανίζονταν από τη Γη, ο άνθρωπος θα είχε μόνο τέσσερα χρόνια να ζήσει».

Η φράση αυτή που συχνά αποδίδεται στο διάσημο φυσικό Άλμπερτ Αϊνστάιν δεν ήταν ποτέ πιο αληθινή από ό,τι είναι σήμερα.

Την Παρασκευή 07.10.2022 δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Agro.Tec άρθρο σχετικά με τις προκλήσεις στη βιολογική μελισσοκομία. Το άρθρο έγραψε η κα Λασιθιωτάκη Λίνα, Γεωπόνος, MSc και συντονίστρια του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ. 
Ευχαριστούμε πολύ το περιοδικό Agro.Tec για την συνεργασία, την επιμέλεια και την δημοσίευση του κειμένου.

Τι είναι βιοδυναμική γεωργία και ποια είναι προστιθέμενη αξία των προϊόντων με το σήμα ‘Demeter’;

Από τις αρχές του 20ου αιώνα είχε αρχίσει η χρήση χημικών λιπασμάτων και φαρμάκων. Από τότε κάποιοι αγρότες ανησυχούσαν για τη μείωση της γονιμότητας του εδάφους, της ποιότητας των τροφίμων αλλά και για την αύξηση των ασθενειών στις καλλιέργειες και στα ζώα. 

Σελίδα 1 από 3