Γεωπόνος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, πολυετή εμπειρία σε επιθεωρήσεις βιολογικών προϊόντων  και συστήματα διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων

Ο Νίκος Δερμιτζάκης είναι Γεωπόνος, Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, απόφοιτος του σχετικού τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2009 είναι επικεφαλής επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, ενώ από το 2014 είναι μέλος του γραφείου διαχείρισης της ποιότητας του Οργανισμού Ελέγχου & Πιστοποίησης καθώς και Υπεύθυνος του Τμήματος Πιστοποίησης Παρασκευαστικής Δραστηριότητάς του.
Διαθέτει μεγάλη εμπειρία ελέγχων, αφού από το 2002 διενεργεί επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις μεταποίησης, συσκευασίας και εμπορίας βιολογικών προϊόντων.
Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία είχε στη βιομηχανία παραγωγής κρεατοσκευασμάτων (αλλαντικά κλπ.) Θράκη Α.Ε., στην οποία είχε απασχοληθεί ως υπεύθυνος παραγωγής στο τμήμα των ευγενών προϊόντων “τύπου βαρέλας” (μπέικον, ζαμπόν, γαλοπούλα, μπριζόλα κλπ.). Είχε απασχοληθεί σε υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Ζωοτροφών της Γεν. Δ/νσης Ζωικής Παραγωγής και στο Τμήμα Κρέατος & Αλιευμάτων της Γεν. Δ/νσης Διαχείρισης Αγορών Γεωργ. Προϊόντων.