Γεωπόνος, ερευνητής, σύμβουλος βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, Ειδικός σε θέματα βιοδυναμικής γεωργίας

Ο Μάριος Δεσύλλας γεωπόνος Γ.Π.Α, σύμβουλος βιολογικής και βιοδυναμικής γεωργίας. Είναι από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν την οικολογική γεωργία στην Ελλάδα (βιολογικό ελαιόλαδο, Μάνη 1988), δίνοντας συμβουλές για τη «μετάβαση στη βιοκαλλιέργεια», αλλά και στηρίζοντας ή ξεκινώντας πρωτοβουλίες του χώρου, όπως ο Σ.Ο.Γ.Ε., ο Πιστοποιητικός Οργανισμός «Δηώ», η ομάδα «εν δυνάμει» για την έρευνα και προώθηση της βιοδυναμικής.
Διδάσκει την οικολογική γεωργία σε μικρούς και μεγάλους: αγρότες, φοιτητές, γεωπόνους, ερασιτέχνες. Συγγραφέας σχετικών βιβλίων («Στοιχεία Βιολογικής Γεωργίας» του Ο.Ε.Δ.Β., 1999) και άρθρων (περιοδικό «Κηπουρός» της Καθημερινής, 2010-‘14). Από το 2012 εκδίδει το «Καταλαβαίνω το Καλλιεργητικό Ημερολόγιο» και ερευνά τη σχέση των φυτών με τις συμπαντικές επιρροές.
Βασικό ερευνητικό του ενδιαφέρον σήμερα: το έδαφος και η αναγέννησή του, μέσω της Βιοδυναμικής. Συντονιστής και field worker του πιλοτικού Humus Project στη ζώνη ερημοποίησης (2008-2015, Κάρυστος), ως λύση για την ανθεκτικότητα/προσαρμογή της γεωργίας (C.C. Adaptation) αλλά και την μείωση της κλιματικής αλλαγής (C.C. Mitigation) μέσω της εναποθήκευσης άνθρακα στο έδαφος υπό μορφή οργανικής ουσίας.