Δωρεά


Δράσεις στήριξης για τους πυρόπληκτους στη Β. Εύβοια 

από το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ

Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ

Το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 1999 με στόχο την επιστημονική στήριξη και προώθηση της οικολογικής γεωργίας στην Ελλάδα μέσα από ενέργειες τεκμηρίωσης, έρευνας, διάδοσης και ευαισθητοποίησης. Έχει eco-κεντρική φιλοσοφία και ένα ευρύ πεδίο δραστηριοποίησης το οποίο προσεγγίζει θέματα οικολογικής γεωργίας από τεχνικές αλλά και κοινωνικές πλευρές. 
Ο σκοπός του Ινστιτούτου είναι η προώθηση της οικολογικής γεωργίας στην Ελλάδα μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες όπως η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέματα του αγροδιατροφικού τομέα, η έκδοση βεβαιώσεων καταλληλόλητας σκευασμάτων (λιπασμάτων, φυτοπροστατευτικών και κομπόστ) για χρήση στην βιολογική γεωργία και η ενημέρωση του κοινού.

Δράσεις στήριξης πυρόπληκτων στην Β. Εύβοια μέχρι τώρα

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Β. Εύβοια τον Αύγουστο του 2021, πήραμε την πρωτοβουλία και να συγκεντρώσουμε χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Ινστιτούτου με σκοπό να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία να ανακάμψει.

Ο απολογισμός των δράσεων μας από την έναρξη της ενέργειας όπως έχει καταγραφεί έως σήμερα.

Στις 30/09/2022, 600 κιλά μελισσοτρόφων κόστους 800 € παραδόθηκαν στο χωριό Κερασία. Τα 400 € συγκεντρώθηκαν από την πρωτοβουλία της Χαρτοβιομηχανίας Endless μέσω της δράσης η οποία στηρίζει του μελισσοκόμους της Β. Εύβοιας να ανακάμψουν.
Από τις 11/08/2021 έως και τις 10/01/2022 έχουν κατατεθεί στο λογαριασμό του Ινστιτούτου 15.000 €.
Έχουν αγοραστεί ηλεκτρικές συσκευές, μικροσυσκευές και υπολογιστής αξίας 1500 ευρώ για συνανθρώπους οι οποίοι έχασαν τα υπάρχοντά τους στην πυρκαγιά.
5 τόνοι μελισσοτροφών έχουν διατεθεί στα χωριά Παπάδες, Κοκκινομηλιά και Κερασιά.
10 τόνοι ζωοτροφής έχουν παραδοθεί στο χωριό Κεχριές και στα γειτονικά χωριά, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αναγκών σε ζωοτροφές στην περιοχή.
500 κιλά εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου έχει παραδοθεί στο χωριό Κερασιά.
1 τόνος εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ‘ΙΩΝΙΣ’ αξίας 4.000 ευρώ παραδόθηκε στο χωριό Αχλάδι καλύπτοντας τις ανάγκες 130 οικογενειών.
170 καινούριες κυψέλες αγοράστηκαν και παραδόθηκαν στα χωριά Αχλάδι και Παπάδες στην Β. Εύβοια.
Παράλληλα, οι ανάγκες καταγράφονται και κατά αυτόν τον τρόπο και σχεδιάζονται οι επόμενες ενέργειές μας.