0

Your Cart

No products in the cart.
Home > Νέα

Συνάντηση Ενώσεων Βιοδυναμικών παραγωγών στην Πράγα.

27/12/2023

Στις 8 Δεκεμβρίου 2023 ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ, κος Δημήτριος Δημητριάδης παρευρέθη στη συνάντηση Ενώσεων Βιοδυναμικών παραγωγών, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.
Τη συνάντηση οργάνωσε η πρωτοβουλία «Wanderschule» από τους συμβούλους Βιοδυναμικής Γεωργίας Reto Ingold και Hans SupenKamper. Η συνάντηση διάρκειας 2 ημερών φιλοξενήθηκε στο κτήριο της Christian Community of Prague.
Υπήρχαν εκπρόσωποι από Σουηδία, Φιλανδία, Δανία, Πολωνία, Σλοβενία, Κροατία, Ουκρανία, Εσθονία, Λετονία , Λιθουανία & Τσεχία που βοήθησε στην διοργάνωση της συνάντησης.
Κάθε χώρα παρουσίασε την οργάνωσή της και τα θέματα που προκύπτουν. Κοινό σημείο αναφοράς ήταν η ανάγκη να υπάρχουν «τοπικοί σύμβουλοι» και να είναι πιο ενεργός ο ρόλος των οργανώσεων στην διαμόρφωση των θέσεων της Demeter.
Ο κ. Δημητριάδης ενημέρωσε πως στην Ελλάδα αν και υπάρχει ικανός αριθμός βιοδυναμικών καλλιεργητών, ο Σύλλογος είναι ανενεργός από το 2016 και ότι Ινστιτούτο είναι διατεθειμένο να βοηθήσει να επανενεργοποίηση του.
Επεσήμανε επίσης, πως η μη ύπαρξη Ελλήνων συμβούλων αυξάνει το κόστος και δυσκολεύει την όποια ανάπτυξη αλλά και κατανόηση της Βιοδυναμικής Γεωργίας.

×

Product Enquiry