0

Your Cart

No products in the cart.
Home > Νέα

Δράση BEEGIN: Επίσκεψη ΕNDLESS & Iνστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ στη Β. Εύβοια

27/12/2022

Την Πέμπτη 8/12/2022 στελέχη της χαρτοβιομηχανίας Endless & τα μέλη του ΔΣ του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ επισκέφθηκαν πυρόπληκτα χωριά της Β. Εύβοιας στα πλαίσια της επιτυχημένης συνεργασίας και της δράσης Beegin για τη διάσωση της μελισσοκομίας στη Β. Εύβοια.

Ο στόχος της επίσκεψης ήταν μια ουσιαστική δια ζώσης συζήτηση των εμπλεκόμενων φορέων με τους ωφελούμενους μελισσοκόμους για την αποτύπωση της μέχρι τώρα πορείας της δράσης, των πραγματικών αναγκών των μελισσοκόμων την τρέχουσα περίοδο και τη χάραξη νέων στόχων.
Η πρώτη στάση έλαβε χώρα στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο του χωριού Κερασιά, όπου μας υποδέχθηκαν η δασκάλα με τους 4 μαθητές της (1ης και 2ας Δημοτικού). Στο προαύλιο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του παραμυθιού ‘Η Άνθια και οι μέλισσες του δάσους΄ το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Beegin. Oι μικροί μαθητές μεταμορφώθηκαν σε μικρές μέλισσες σκορπίζοντας μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας για την αναγέννηση της φύσης και του τόπου τους.

Αργότερα, ακολούθησε συζήτηση με μελισσοκόμους της περιοχής οι οποίοι αναβίωσαν μνήμες από τις ημέρες της καταστροφικής πυρκαγιάς περιγράφοντας με γλαφυρότητα την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν.
Ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό Αχλάδι, σε μελισσοκομείο ντόπιου μελισσοκόμου ωφελούμενου της δράσης. Με φόντο της κυψέλες και τους πληθυσμούς μελισσών οι οποίες ετοιμάζονται για τη χειμερινή τους διάπαυση, οι μελισσοκόμοι περιέγραψαν στους επισκέπτες την τρέχουσα κατάσταση των μελισσιών και τις αυξημένες ανάγκες τους κατά την ερχόμενη άνοιξη. Μια άνοιξη διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς το τοπίο έχει αλλάξει ριζικά και τα φυτά που έχουν αρχίσει να φύονται στην περιοχή θα τους στρέψουν σε μια νέα στρατηγική διαχείρισης των μελισσιών, άγνωστη έως τώρα.Οι μελισσοκόμοι συμφώνησαν ότι η κρισιμότερη ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί προκειμένου οι λιγοστές μέλισσες να καταφέρουν να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι η εξασφάλιση της εξωγενούς μελισσοτροφής.Η απαραίτητη μελισσοτροφή θα προσφερθεί στους μελισσοκόμους από τα έσοδα της δράσης Beegin, καθώς με τις πωλήσεις του προϊόντος χαρτί κουζίνας Bee Love tο οποίο λάνσαρε η Endless σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος επιτεύχθηκε η συγκέντρωση του ποσού των 5.500€!Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παράδοση της επιταγής των 5.500 € στον πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ , κ. Δημήτρη Δημητριάδη. Πολύ σύντομα, οι μελισσοτροφές θα παραδοθούν στους μελισσοκόμους της Β. Εύβοιας.

Το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ στέκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κατοίκους και ειδικά στους κατοίκους και ειδικά στους μελισσοκόμους της Β. Εύβοιας με δράσης πλήρους διαφάνειας.

Μέχρι στιγμής, η συνεργασία με την Endless και την πρωτοβουλία Beegin έχει προσφέρει 170 καινούριες κυψέλες και 400 κιλά μελισσοτροφής σε πυρόπληκτους μελισσοκόμους στα χωριά Αχλάδι, Κερασιά, Κοκκινομηλιά και Παπάδες.

Για να δείτε το video, πατήστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=FB3bDSIo6ms&t=9s

×

Product Enquiry